TROLLHÄTTAN 100 ÅR

Under 2016 firar Trollhättan 100 år. Paintab har fått äran att vara med och måla i några av projekten. På den här sidan kommer vi att lägga upp lite bilder och text från projekten under året. Först ut är Skrotnisses Lekplats på Spikön. Fler projekt kommer att läggas upp här, så titta gärna in igen 2016!

Skrotnisses Lekplats på Spikön

Det började med en bilderbok av Jan Lööf om pojken Kalle och hans farbror Nisse. Tillsammans med Lars-Åke Kylén blev det därefter en dockfilm som de kallade Skrotnisse och hans vänner. Filmen fortsätter sedan med en uppföljning, barnboken Pelles rymdfärd. Nu har Skrotnisse och hans vänner fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. I lekparken, som är cirka 1300 kvadratmeter, kommer bland annat Skrotnisses stuga och verkstad finnas, en trädkoja med utedass, en labyrint som leder in till lekparken, en scen tillverkad av en container – en skrotteater, Balder – en båt, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan. Lekplatsen invigs på nationaldagen, den 6:e juni. Extra skoj är att Skrotnisses upphovsmän Jan Lööf och Lars-Åke Kylén har hjälpt till med gestaltning av detaljer och utsmyckningar så allt blir så nära originalet som möjligt.

Som ett led i detta arbete fick vi på Paintab Måleri uppdraget att vara med och måla i projektet. Detta blev ju inget vanligt traditionellt måleri utan satte verkligen vår yrkesskicklighet på prov. Allting som målades skulle se slitet, väderbitet och lite gammalt ut. Målaren fick till sig ett antal bilder om hur det skulle se ut och efter det ”leka sig fram” med färger för att få fram det rätta utseendet. Hela projektet blir väldigt speciellt då man bara kunde använda sig av färg för utomhusbruk då det skulle tåla nordiskt klimat samt vara slittåligt.
Vår duktiga målare som har utfört detta arbete heter Björn Jacobsson.

Nedan hittar du ett bildgalleri med foton från projektet. Klicka på dem för att få upp en större bild!