ROT-avdraget | Unna dig att renovera

Halva priset när du anlitar en målare

ROT-avdraget är en skattereduktion som kraftigt minskar kostnaden för arbetet när du anlitar en professionell målare för att renovera eller förnya din bostadsrätt, ditt hus eller fritidshus. Skattereduktionen gäller från och med den 8 december 2008 och tillåter att du drar av 30% av kostnaden för arbetet, med ett maxbelopp på 50 000 kronor per år.

Unna dig att renovera

Med ROT-avdraget och den låga arbetskostnaden så kan du unna dig att få renoveringen hemma utförd av någon som har rätt kompetens. Någon som ser till att taket inte blir flammigt, att det blir jämna lager på alla sorters väggar, att resultatet blir bra och håller standarden. Ja, en kvalificerad hantverkare helt enkelt!

Fler i hushållet – större avdrag

Eftersom skattereduktionen är kopplad till individen och inte till fastigheten innebär detta att två delägare till ett småhus eller en bostadsrätt kan få skattereduktion med sammanlagt 100 000 kronor (2 X 50 000 kr) per år.

Är du osäker på hur ROT-avdraget fungerar, eller undrar om du är berättigad att nyttja det? -Kontakta oss så hjälper vi dig!